Grimevannet - ørret og gjedde

Fiskeplass: Grimevannet 

Område: Bergen, langs Hardangerveien mellom Nesttun og Arna 

Fiskekort: Det er fritt fiske i Grimevannet

Passer for: Fluefiske, slukfiske, dorging, meiting wobbler

Fiskearter: Gjedde, Abbor, Ørret

Diskutèr Grimen: Tips, råd, erfaringer - Les og diskuter Grimen i facebook forum

Båt: Det er gratis for Bergen Sportsfiskere sine medlemmer å bruke båten. Båten er plassert ved Grimen Camping - Båten kan reserveres ved å ringe campingen på telefon 55 10 25 90.

Det er forbudt å bruke påhengsmotor i vannet!

Parkering: Parkering ved Grimen Camping. Dette koster kr 40,-

Fluefisket gjedde fra Grimen

Fluefisket gjedde fra Grimen

 

Verdt å vite om Grimevannet

Adkomst
Fra Nesttun følger man Hardangerveien i ca 15 minutter, og fra Åsane kjører man først gjennom Arna og så Hardangerveien mot Nesttun.

Fiskeplasser
Grimevannet huser en lang rekke arter, og det er muligheter for allslags fiske i vannet. De fleste forbinder nok vannet med båtfiske og dorging men det er også mange flotte fiskeplasser fra land. Sørsiden av vannet er svært idyllisk og lett å fiske fra land, og på Nordsiden av vannet er det en kanal inn til Bratlandsvannet som også er flott å fiske. Det også fine sandstrender langs vannet som er fine for fluefiske.

Fiskearter
Det svømmer Gjedde, Ørret, Ål, Røye og Abbor i vannet. Det er tidligere tatt ørret på over 6 kg i vannet, og enda større gjedder. Da  BS arrangerte fisketur for de yngre i 2007 ble det tatt en rekke ørreter, og de fleste mellom 200-300 gram. Den største denne dagen var ca 500 gram.

Utstyr
Her må man først bestemme seg for hva man vil fiske etter. Lett spin- eller fluestang for ørret og abborfiske passer bra. små sluker og spinnere kan aldri bli feil, men husk at en gjedde fort kan stikke av med sluken, og da spesielt på utpregete gjeddeplasser.

Jakter man på gjedde bør man ha litt kraftigere utstyr, og ikke minst tykkere line ytterst eller en wire tilpasset dette fiske. Fluefiske etter gjedde er en svært spennende form for fiske og anbefales på det sterkeste. En stang i klasse #6-8 og store fluer med sterke farger er bra. Det handler om å provosere gjedde, mer enn å imitere fisk. Pass på for gjedden tar som en torpedo når den først tar.

Posted on June 9, 2015 .