Fiskelykke på Krohnegården

150 fiskestenger med haspelsnelle røk ut på rekordtid da NJJF i samarbeid med Statskog, Bergen Jæger og Fisk og Bergen Sportsfiskere arrangerte Fiskelykke ved Storevann. Basen for arrangementet var samlet ved lavvoen som for tiden beklageligvis er nedmontert grunnet bråk og hærverk fra utenforstående. Svært synd siden stedet brukes av barnehager og skoleklasser som ledd i aktiviteter og undervisning. Men dette la ingen demper på stemningen denne ettermiddagen og kvelden. Det ble servert nystekt fisk og rikelig med bålkaffe til dem som ville ha. Det meste gikk ned på høykant, blant voksne som unge, også kaffen. Her følger noen bilder som taler godt nok for seg selv :-)

Kjell Inge Skjerveggen (i Fiskelykke trøye) har sørget for at alt kom vel i havn med å skaffe folk, kontakte presse og få arrangementet ut til folk. Det var en avslappet og trivelig atmosfære som folk tydelig satte pris på. Det hele gikk over all forventning, og vi som møtte opp fra foreningene fikk god tid til sosial prat, i tillegg til å følge opp det som måtte gjøres.

Mat og drikke må til mellom slagene. Lavt blodsukker og dehydrering er ikke noe særlig til tilstand for en ivrig sportsfisker. Snørefloker, bunnapp og buskasfangst blir stort sett resultatet når kroppen mangler næring. Det holder heller ikke med kun bålkaffe som eneste energikilde. Foliestekt fisk hjelper på. Vi får heller bære over med at ørretfangsten denne gang ble for liten til å mette alle frammøtte. Litt bruk av jukselaks må aksepteres.

Tidlig krøkes den som god kaffidrikker skal bli. Når ørreten er vrang og ikke vil bite lærer man fort at kaffe og fiskeskrøner hører sammen. Fiskene blir større, de blir flere og så overbevisende fortalt at man til slutt tror på det selv. “I ethvert vann har det visstnok blitt tatt noen store beist av helt uovertruffen størrelse og kvalitet.” Alle har hørt om halvkilosfisken, kilosfisken eller den fantastiske på litt over halvannen kilo. Det skal i sannhetens navn lite til for å gjenvinne entusiame og optimisme hos en svoren sportsfisker. Hvilke gener vi er satt sammen sammen av er og forblir et mysterium. Mer komplett mangel på realitetsvurdering skal det letes lenge etter.

Men så skjer det - for den uukuelige optimisten er det alltids håp. Det gjelder bare ikke å gi opp.

 
Det ble fangster til slutt. og før fiskekonkurransen var over kl 19.30 må måling og veiing gjøres. Premier skulle jo deles ut.

Det ble fangster til slutt. og før fiskekonkurransen var over kl 19.30 må måling og veiing gjøres. Premier skulle jo deles ut.

Ikke helt reglementert form for måling kanskje, men det er tydelig nok hva som er den største fisken. Og kontrollveiingen bekrefter:
Største fisk på 198 gram tilfaller sportsfisker Henrik Brommeland (14 år)
Flest fisk Øyvind Skarsvåg (11 år) 2 fisk
Mist fisk Øyvind Skarsvåg 80 gram
Og her kommer de sttolte premievinnerne, først Henrik, deretter Øyvind

Posted on June 10, 2009 .