Mosneselva 25-27 august

Arne Matthiessen og Geir Goosen fra BS dro på oppdagelsesferd til Mosneselva i Åkrafjorden i Etne. Arne hadde sine erfaringer fra fjoråret og mente at en tur til Mosneselva kunne bringe litt fiskelykke. Det regnet hele veien fra Bergen til Åkrafjorden denne tirdagsettermiddagen og kvelden. Heldigvis ble det opphold da vi kom fram i det mørknet. En rask og behagelig båtur over fjorden og vi var på plass og fikk opp lavvoen. Utsikten over fjorden mot Langfoss er langt fra å forakte.

Om morgenen fikk vi rapport fra en av hyttebeboerne. han hadde tatt en på seks-syv kilo dagen før og mistet to - om jeg husker rett. Vi valgte å ta formiddagsturen oppover dalen for å utforske et par interessante strekk. Dette trass i at nesten all fisk ble tatt i nedre del, nedenfor hengebrua. Men fisk skal gå opp når elva er stor nok. Til det trengs en del nedbør, smeltevannet fra Folgefonna er ikke nok. Det ble hverken fisk eller kjenning med fisk, selv om høler og kulper var innbydende nok.

Floen var på det høyeste i firetiden og planen var å fiske de nederste hølene og kulpene mot utløpet på denne tiden. Nede i osen og et stykke opp i nedre del av elven var det tydelig liv. Flere fisk viste seg i overflaten, og noen så temmelig fine ut. Undertegnete fisket med en irsk rekeflue uten kjenning med fisk, trass i at jeg var sikker på at flua måtte passere fisk. Et bytte til Grey and Green 3, 5 cm tube ga resultat. Etter tredje eller fjerde kastet hugg det til og etter noen minutter kjøring ble laksen rygget inn på steinene. 4,8 kg nygått med lus - min første laks på land noensinne :-)

 

Neste flo var kl. fire neste morgen. Ingen av oss orket å traske ut i regnet som igjen var på plass. Bekmørkt og regnet trommende mot teltduken. Nei, det ble med et resultatløst formiddagsfiske før alt vått ble pakket ned i tide til båtskyssen over fjorden.

Mosnes frister også til neste år. Det er fint å sette opp telt her, og knyttet opp hyttene som finnes her, er også et fellesbygg med toalett som kan benyttes. I tillegg finnes vaskerom og terassen foran huset  er overbygget. Praktisk og behagelig når måltider skal tilberedes og spises i ruskevær.

Posted on September 15, 2009 .